Home > Blog > Offline navigeren in het buitenland? Check deze vier handige apps

Offline navigeren in het buitenland? Check deze vier handige apps

29 juli 2022

We zijn allemaal wel eens verdwaald in het buitenland. Je hebt ook niet in alle steden altijd even goed bereik, waardoor je de juiste route in dat geval ook niet even op kunt zoeken. Maar er zijn gelukkig manieren om ook zonder internetverbinding de weg te vinden. Deze vier handige apps helpen je offline op weg. 

  1. Offline Map Navigation

Offline Map Navigation is gebruiksvriendelijk en heeft een prettige interface. Deze app van Virtual Maze geeft je verschillende opties voor het plannen van je route, zodat je de beste optie kunt kiezen. De app heeft een goede offline modus waarin je bezienswaardigheden, winkels, restaurants en benzinestations langs je route kunt zien.

Offline Map Navigation is in principe gratis, maar je kunt dan maar een klein gebied gratis downloaden. Als je een langere route wilt plannen, heb je een abonnement nodig. Die kost € 8,99 per jaar. De offline routeplanner is beschikbaar voor Android en iOS.

  1. Google Maps

In Google Maps kun je van bijna alle plekken op de wereld gedetailleerde routekaarten vinden. Bij de routes staat ook andere informatie over de locaties. Bijvoorbeeld welke hotels, restaurants, musea en bezienswaardigheden in de buurt zijn. Zo kom je al van tevoren veel te weten over de plekken die je bezoekt.

Je kunt routekaarten downloaden in je hotel via een internet- of wifiverbinding. Zorg dus wel voor buitenlandbundel als je de kaarten wilt bijwerken of veranderen. In Google Maps vind je zowel autoroutes, wandelroutes, fietsroutes en handige routes voor het openbaar vervoer. De app is zowel geschikt voor Android als iOS.

  1. Organic Maps

Organic Maps lijkt op Google Maps, maar wordt up-to-date gehouden door gebruikers. Zij delen routes en leuke locaties in de app. Hierdoor vind je een groot aantal routekaarten met leuke wandelpaden, fietsroutes, autoroutes en bezienswaardigheden. Je kunt zelf ook leuke locaties delen die je hebt bezocht. Organic Maps is verkrijgbaar op iOS en Android.

  1. Here WeGo

Met Here WeGo kun je van bijna elk land ter wereld gratis routekaarten downloaden. De app heeft zowel routes voor op de fiets, in de auto, te voet en in het openbaar vervoer. Je kunt ook verschillende vervoersmiddelen in je route combineren.

Als je met de auto reist krijg je handige verkeersinformatie. Bijvoorbeeld over files en snelheidslimieten. Daar heb je echter wel internet voor nodig. Hier lees je meer informatie over telefoonabonnementen in het buitenland. Here WeGo is gratis te gebruiken en zowel verkrijgbaar in de app store als in de Play Store.

Gerelateerde artikelen

Zwemmen in Madrid, kan dat eigenlijk wel?

Ga je in de zomerperiode naar Madrid toe, dan ben je verzekerd van goed weer. De zon is heerlijk, maar soms heb je ook behoefte aan een vorm van afkoeling. Stranden zoals wij dat kennen in Nederland of in andere plaatsen, die zijn er niet in Madrid. Maar dat betekent niet dat je er helemaal niet van het water kan genieten! In dit artikel laten wij je daarom een aantal opties zien om heen te gaan, als je op een warme dag toch wilt zwemmen in Madrid. Centro deportivo municipal Casa de Campo Vanaf de rivier kun je lopend naar het zwembad Casa de Campo, dat ook wel zwembad Lago wordt genoemd. Dit is het mooiste gemeentelijke zwembad dat je in Madrid kan vinden, en dat is ook niet heel gek. Er zijn veel grasvelden en hoge bomen aanwezig om in de schaduw te zitten, zodat je niet in de felle zon zit. Wel is het hier, uiteraard, heel druk op hete dagen en dus doe je er goed aan al vroeg naar het zwembad toe te gaan. Er zijn twee grote zwembaden te vinden waarbij er één veel gebruikt wordt door families, en de ander vooral door gespierde mannen. Je betaalt € 2,25 entree per persoon en het zwembad is open van 8:30 tot 20:30 uur. Piscina de la Universidad Complutense Naast de universiteit Complutense vind je het zwembad. Hier kun je eenvoudig heen met de metro, je stapt dan uit bij Universidad Sanitaria. Zit je hier dicht bij, dan kun je natuurlijk net zo goed de fiets pakken. In dit zwembad vind je veel studenten en je hebt er eigenlijk een studentenpas voor nodig, echter wordt hier niet op gelet. Toon jij als Nederlander een Nederlandse treinkaart of je bibliotheekpasje, dan kom je er ook gewoon binnen. Zelfs als je geen twintiger bent en niet meer studeert. De entree bedraagt ook hier € 2,25 en ook dit zwembad is open van 8:30 tot 20:30 uur. Centro deportivo municipal Hortaleza Ben je op zoek naar een zwembad waar het over het algemeen iets rustiger is, maar waar je wel van de zon en de schaduw kan genieten én kunt zwemmen? Dan is Centro deportivo municipal Hortaleza de ideale plek om heen te gaan. Met de metro reis je af naar de halte Hortaleza en ook hier betaal je € 2,25 entree. Er zijn hier 2 zwembaden aanwezig en een babybadje. Daarnaast geniet je van veel ligplekken op de grote stukken grasvelden die aanwezig zijn. Het zwembad is open van 8:30 tot 20:30 uur. Om rekening mee te houden In Spanje is het zo dat bij zwembaden de dagen in twee delen worden verdeeld, om er zo voor te zorgen dat de norm voor het schoonmaken op peil blijft. Vaak gaat het zwembad rond 14:30 dicht zodat alles schoongemaakt kan worden. Twee uur later gaat hij dan weer open, en kun je weer genieten van het weer en het water.

Lees meer
Afbeelding Zwemmen in Madrid, kan dat eigenlijk wel?

Op vakantie naar Napels? Op deze plekken kun je het water in!

Heb je je vakantie naar Napels al geboekt, of twijfel je nog of je daar heen moet gaan? Veel mensenvragen zich af of Napels een strand heeft en of je daar wel kan zwemmen. Natuurlijk heeft Napelseen mooie baai, maar langs de kant zie je hier voornamelijk witte rotsen. Hier kun je vanaf duiken hetwater in, maar als je dat niet gewend bent of bang bent dat je uitglijdt, is het toch een teleurstellingals je daar aankomt. In dit artikel laten wij je een aantal plekken in Napels zien, waar je wel het waterin kunt gaan! Spiagga Colonna Spezzata Aan het begin van de boulevard van Napels vind je dit kleine strandje, gelegen schuin tegenover depizzeria Sorbillo en de Colonna Spezzata. Er is een kleine strookje strand te vinden waar je een plekjekunt zoeken. Durf je het aan, dan kun je natuurlijk ook de rotsen op klimmen. Vanaf hier heb je eengoed uitzicht op Castel dell’Ovo en Capri. Bagno Elena; zwemmen in Napels De residentiële wijk Posilippo ligt aan de baai van Napels en heeft meerdere stranden, waaronderBagno Elena. Omdat het hier gaat om een residentiële wijk is het strand niet gratis. De prijs die jehier betaald om op het strand te mogen liggen is vanaf 15 euro. Hier zit dan wel een strandbed bij,dus een plek heb je sowieso. Uiteraard zorgt deze plek ook voor een mooi uitzicht richting Sorrentoen de Vesuvius. Bagno Sirena Ook in de Posilippo wijk vind je Bagno Sirena, een klein maar erg fijn strand. Ook hier betaal je vooreen ligbed, maar kun je ook een kajak of SUP huren. Het is verboden om bij Bagno Sirena met eenhanddoek gratis op het strand te gaan liggen, maar dit kan wel bij Spiaggia delle Monache. Hier komje als je iets verder doorloopt. Lido Marechiaro Ga je de Posilippo wijk nog verder in, dan daal je af en kom je uiteindelijk terecht bij Marechiaro. Ditis een rustig stukje aan de zee waar je kunt genieten van heerlijk helder water en een geweldiguitzicht op de Vesuvius en Capri. Bij Lido Marechiaro is een grote vlonder met terras aanwezig. Ookvind je hier strandbedden en parasols. Via en houten trap kun je meteen het water in gaan om tezwemmen. Ook is het mogelijk eten te bestellen, dus je kunt hier de hele dag zoet zijn! Je betaalt 12euro entree, maar dit is inclusief strandbed. Parco Sommerso di Gaiola Onderaan de Posilippo heuvel vind je het eiland Gaiola, een klein natuurreservaat. Wil je hier naartoegaan, dan moet je daar wel iets voor doen. zo zou je je eerst moeten legitimeren en vervolgens moetje een lange trap af om er te komen. Ook mogen er maar 100 mensen tegelijkertijd aanwezig zijn, dushet kan zijn dat je even moet wachten. Het beste kun je er dus ook zo vroeg mogelijk heen gaan. Letwel op; je mag geen eigen eten en drinken meenemen. Verderop op het eiland kun je verschillendeactiviteiten doen zoals snorkelen, duiken en boottochten maken.

Lees meer
Afbeelding Op vakantie naar Napels? Op deze plekken kun je het water in!