Afbeelding Antwerpen

Antwerpen is een stad in het Belgische Vlaanderen. De stad ligt aan de rivier de Schelde. Inwoners: 460.000. Tel je daar het stedelijke gebied bij op, dan kom je op een kleine 1 miljoen inwoners.

Antwerpen is dé stad om er eventjes tussenuit te gaan. Je kunt een dagje heen en weer gaan, maar ook makkelijk een heel weekend blijven. Redenen om naar de Belgische stad af te reizen, zijn er genoeg. Zo kun je er fantastisch shoppen, heerlijk eten en drinken én genieten van de werken van de beroemdste inwoner van Antwerpen, Peter Paul Rubens.

Het makkelijkste oriëntatiepunt in Antwerpen is de Grote Markt. Hier krijg je meteen een goede indruk van het historische centrum. En, wat ook handig is, de VVV van Antwerpen zit er. Altijd makkelijk dus als je nog op zoek bent naar een stadsplattegrond en folders van de stad.

Vervolgens zit je overal dichtbij. Zo kun je naar de Meir lopen, een ellenlange winkelstraat, waar je alle grote, vaak Nederlandse, winkelketens vindt. Of kijk eens in de Nationalestraat en omgeving. Dit gebied is het epicentrum voor modeminnend Antwerpen. Je koopt er originele en vaak dure werken van Antwerpse en internationale modeontwerpers. En dan zijn er nog de winkels van merken als Gucci en Louis Vuitton. Deze vind je in de wijken Quartier Latin (bij de Boerla Schouwburg) en Wilde Zee. Mocht je meer van alternatief houden, dan is de Kammenstraat de beste optie.

Bezienswaardigheden in Antwerpen

Daarnaast is Antwerpen, net zoals zo’n beetje alle Belgische steden, een stad waar je heerlijk kunt eten en drinken. Zeker in het historische centrum kom je allerhande restaurants tegen. Maar dat is zeker niet de enige plek waar je moet kijken. Ga ook eens naar de wijken Het Zuid en Het Eilandje. Deze twee gebieden, respectievelijk aan en omringd door de rivier de Schelde, zijn de laatste jaren volop in ontwikkeling. Je vindt er, naast restaurants, ook allerhande bars en clubs.

De werken van Peter Paul Rubens tenslotte, kom je door de hele stad tegen. Zo hangt er een meesterwerk in de Onze Lieve Vrouwe Kathedraal. Verder is een bezoek aan het Rubenshuis een goede optie. In dit huis woonde en werkte de Vlaamse grootmeester de laatste dertig jaar van zijn leven. Het is één van hotspots in Antwerpen die je eens moet bezoeken. Nu of een volgende keer. Want Antwerpen heeft veel te bieden en ligt dichtbij Nederland. Je komt er ongetwijfeld nog eens terug!