Afbeelding Brussel

Brussel is de hoofdstad van België. Daarnaast wordt Europa vanuit Brussel bestuurd. Daarom wordt de Belgische stad vaak aangeduid als de hoofdstad van Europa. Inwoners: ruim 1 miljoen. Dit is inclusief het stedelijk gebied rondom de stad.

Brussel ligt op een steenworp afstand van Nederland, maar het is er o zo anders. Natuurlijk, de voertaal in de Belgische hoofdstad is voornamelijk Frans. Maar dat is zeker niet het enige verschil. In Brussel leef je het goede, Bourgondische leven. En daar horen goede restaurants bij, cafés met een keur aan Belgische bieren en terrasjes waar je in de zomer tot ’s avonds laat kunt zitten.

Daarnaast vind je in Brussel alles wat je van een wereldstad mag verwachten. Om te beginnen een prachtig plein: de Grote Markt. Aan het plein grenzen historische panden. Het wordt beschouwd als één van de mooiste pleinen ter wereld. Toeristen weten het in ieder geval te waarderen. Zeker in de zomer flaneren ze massaal over het plein. Vlakbij de Grote Markt vind je Manneken Pis, het wereldberoemde standbeeld. Of moet je standbeeldje zeggen? Slechts 58 centimeter meet het jochie dat onafgebroken urineert.

Bezienswaardigheden in Brussel

Een andere topattracties – buiten het centrum – blijft het Atomium. In 2006 werd de stalen constructie, die uit negen bollen bestaat, na een restauratie opnieuw geopend. Of ga eens naar het Jubelpark. Het is een park dat echt bij Brussel past. Het is, zoals heel Brussel, ruim opgezet en er staan grote, protserige bouwwerken, waaronder een grote triomfboog. En dan zijn er nog diverse musea. Eén daarvan is het Stripmuseum. Hier krijg je een inkijkje in het werk van de beroemdste Belgische striptekenaars, zoals Willy Vandersteen (Suske en Wiske) en Hergé (Kuifje).

Niet te missen, tenslotte, is De Marollen. Dit is een typische volkswijk, die de laatste jaren enorm opgeknapt is. Zeker in het weekend, als de dagelijkse rommelmarkt op het Vossenplein veel bezoekers trekt, is het er erg gezellig. Je drinkt er je biertje in één van de vele cafés en je geniet van de goede Belgische keuken. Kortom, het Bourgondische leven!