Afbeelding Zürich

Zürich is de grootste stad en het economisch hart van Zwitserland. Inwoners: 340.000. Dertig procent van de inwoners is van buitenlandse komaf. De stad ligt aan de oevers van de rivier de Limmat en aan het Meer van Zürich.

De stad van het goud. Het onderkomen van de Zwitserse banken. Een zakencentrum. Het zijn allemaal kwalificaties die van toepassing zijn op Zürich, de grootste stad van Zwitserland. Wat veel mensen niet weten, is dat de stad meer te bieden heeft. Zoals topmusea, (exclusieve) winkels en een geweldig nachtleven. Kortom, het is een prima bestemming voor een citytrip.

De ligging is, net zoals bij andere Zwitserse steden, fenomenaal. In een groen dal, ingeklemd tussen de bergen Uetliberg en Zürichberg én aan het Meer van Zürich. De rivier de Limmat stroomt door de stad. Als het helder weer is, zie je de Alpen liggen. Je kunt in en rondom de stad fantastisch recreëren. En dat doen de inwoners van Zürich maar al te graag. In de groene heuvels bijvoorbeeld of met een bootje op het meer.

Bezienswaardigheden in Zürich

Zürich heeft én een oud centrum én een moderne kant. Het oude centrum vind je aan weerszijden van de rivier de Limmat. In het oog springen de kerken Grossmünster (te herkennen aan de twee torens) en Fraümunster, een voormalig vrouwenklooster. Naast het oude centrum vind je de Bahnhofstrasse, de duurste winkelstraat van de stad. Ook op de Bahnhofplatz en in en rondom de verder gelegen Niederdorfstrasse (een buurt met boetiekjes) is het goed shoppen.

En ga je liever op de culturele toer? Ga dan zeker naar het Kunsthaus. Hier vind je kunst van de Middeleeuwen tot nu. Zoals veel schilderijen van Edvard Munch (bekend van De Schreeuw). Het is grootste collectie van Munch buiten Noorwegen. En je moet zeker het nachtleven van Zürich induiken. Laat je verrassen!