Stijlvol en rustgevend: Tips voor een Scandinavisch interieur


Een Scandinavisch interieur is een van de meest populaire interieurstijlen. Dat is niet voor niets! Met de Scandinavische interieurstijl creëer je een cleane uitstraling. De combinatie tussen natuurlijke materialen en een zacht kleurenpalet geeft een wonderbaarlijk resultaat. Van plan om je interieur om te toveren tot Scandinavisch paradijs? In dit artikel lees je hoe!

Natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen is essentieel voor een succesvol Scandinavisch interieur. Hout is onmisbaar. Met name de lichte houtsoorten beuken-, berken en essenhout zijn erg populair. Laat deze terugkomen in accessoires, muren en plafond om eenheid te creëren.

Vloerkeuze

Een vloer vol tapijt is een zeldzaamheid in een Scandinavisch interieur. Een robuuste houtsoort als massief eiken doet het daarentegen erg goed. Zwak deze af met subtiele vloerkleden of dierenvacht. Niet alleen stijlvol, ook nog eens lekker warm en knus!

Less = more

Rust is het uitgangspunt van de Scandinavische interieurstijl. Wees niet bang om muren kaal te houden en word selectief in het kiezen van accessoires. Kies simpele accessoires met neutrale kleuren. Zwart staal is een hype in interieurland en goed te verwerken in (woon)accessoires.

Groen moet je doen

Om de zachte kleuren en natuurlijke materialen wat op te leuken, worden er kamerplanten gebruikt. Niet alleen zorg je voor een gezelligere sfeer, ook zijn kamerplanten uitstekende luchtzuiveraars. Ideaal dus!

Scandinavische merken

Geen zin om een uitgebreide speurtocht naar Scandinavisch meubilair in te zetten? Bij merken als Norman Copenhagen, Ferm Living, Hay en Muuto vind je talloze meubels en accessoires die uitstekend passen bij jouw nieuwe interieur.

Veel natuurlijk licht

Door de neutrale en zachte kleuren extra kracht te geven, is het gebruik van natuurlijk licht effectief. Kies voor houten jaloezieen van Veneta.com (bijdragend aan de natuurlijke look) of lichtdoorlatende gordijnen woonkamer. Naast een stijlvollere look, oogt een ruimte groter door natuurlijk lichtinval.

Doe voldoende wooninspiratie op en ga voor een Scandinavisch interieur!


Like it? Share with your friends!

0

Comments 0

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stijlvol en rustgevend: Tips voor een Scandinavisch interieur

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format