Home > Blog > Tips voor een roadtrip naar spanje

Tips voor een roadtrip naar spanje

6 april 2022

Al jaren behoort Spanje tot de populairste vakantielanden binnen Europa. Niet voor niets, want het Zuid-Europese land heeft haar bezoekers ontzettend veel te bieden. Breng een bezoek aan Barcelona en Madrid, trek naar de Pyreneeën in Noord-Spanje, enzovoorts. Bij een roadtrip door Spanje zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Hoe goed dekt je huidige autoverzekering schade in het buitenland bijvoorbeeld? Als je een auto huurt, hoe vind je in dat geval de goedkoopste autoverzekering? Je wilt zoveel mogelijk budget overhouden voor de activiteiten die je in Spanje onderneemt.

1: loop de polis van je autoverzekering nog eens na

In de basis geldt de dekking die je autoverzekering in Nederland biedt ook voor het buitenland. Dit betekent dat schade bij ongelukken die door jou veroorzaakt worden vergoed wordt via de verzekeraar. Het is afhankelijk van de verzekering die je afsluit, of ook schade aan je eigen voertuig gedekt wordt. Bij een huurauto wordt de verzekering vaak via de verhuurder afgesloten. Kijk goed welke schade gedekt wordt, om ongewenste financiële verrassingen te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan schade door vandalisme of ruige weersomstandigheden. Je hebt niet altijd de mogelijkheid om de huurauto overdekt te parkeren.

2: stippel je route vooraf uit en pas je kleding hierop aan

De weersomstandigheden in Spanje kunnen zowel per moment, als per locatie behoorlijk verschillen. In de zomer kan de temperatuur in het zuiden van Spanje oplopen tot ver boven de 40 graden Celsius. Iets waar je in het noordelijke deel van het land minder snel mee te maken zal krijgen. Tegelijkertijd kan de temperatuur in het noorden behoorlijk dalen in de avonduren. Neem een dik vest mee, zodat je het ook in de avond niet koud krijgt! Op internet vind je verschillende websites waarop je de gemiddelde weersvoorspelling per maand kunt zien.

3: combineer natuur met cultuur

Het leuke aan Spanje is dat het voor ieder gezinslid leuke activiteiten te bieden heeft! Combineer cultuur, bijvoorbeeld in steden als Barcelona, Bilbao en Valencia, met natuur in de Pyreneeën. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en bijvoorbeeld raften. Er zijn in het noorden diverse organisaties te vinden die actieve activiteiten aanbieden in de Spaanse natuur. Het kan erg leuk zijn om aan een dergelijke activiteit deel te nemen.

Tip: kijk verder dan Barcelona en Madrid. Steden als Valencia (de sinaasappelstad), Bilbao en bijvoorbeeld Granada zijn ook prachtig. Hoewel ze steeds populairder worden, is het er vaak minder druk dan in Madrid en Barcelona.

Gerelateerde artikelen

Offline navigeren in het buitenland? Check deze vier handige apps

We zijn allemaal wel eens verdwaald in het buitenland. Je hebt ook niet in alle steden altijd even goed bereik, waardoor je de juiste route in dat geval ook niet even op kunt zoeken. Maar er zijn gelukkig manieren om ook zonder internetverbinding de weg te vinden. Deze vier handige apps helpen je offline op weg.  Offline Map Navigation Offline Map Navigation is gebruiksvriendelijk en heeft een prettige interface. Deze app van Virtual Maze geeft je verschillende opties voor het plannen van je route, zodat je de beste optie kunt kiezen. De app heeft een goede offline modus waarin je bezienswaardigheden, winkels, restaurants en benzinestations langs je route kunt zien. Offline Map Navigation is in principe gratis, maar je kunt dan maar een klein gebied gratis downloaden. Als je een langere route wilt plannen, heb je een abonnement nodig. Die kost € 8,99 per jaar. De offline routeplanner is beschikbaar voor Android en iOS. Google Maps In Google Maps kun je van bijna alle plekken op de wereld gedetailleerde routekaarten vinden. Bij de routes staat ook andere informatie over de locaties. Bijvoorbeeld welke hotels, restaurants, musea en bezienswaardigheden in de buurt zijn. Zo kom je al van tevoren veel te weten over de plekken die je bezoekt. Je kunt routekaarten downloaden in je hotel via een internet- of wifiverbinding. Zorg dus wel voor buitenlandbundel als je de kaarten wilt bijwerken of veranderen. In Google Maps vind je zowel autoroutes, wandelroutes, fietsroutes en handige routes voor het openbaar vervoer. De app is zowel geschikt voor Android als iOS. Organic Maps Organic Maps lijkt op Google Maps, maar wordt up-to-date gehouden door gebruikers. Zij delen routes en leuke locaties in de app. Hierdoor vind je een groot aantal routekaarten met leuke wandelpaden, fietsroutes, autoroutes en bezienswaardigheden. Je kunt zelf ook leuke locaties delen die je hebt bezocht. Organic Maps is verkrijgbaar op iOS en Android. Here WeGo Met Here WeGo kun je van bijna elk land ter wereld gratis routekaarten downloaden. De app heeft zowel routes voor op de fiets, in de auto, te voet en in het openbaar vervoer. Je kunt ook verschillende vervoersmiddelen in je route combineren. Als je met de auto reist krijg je handige verkeersinformatie. Bijvoorbeeld over files en snelheidslimieten. Daar heb je echter wel internet voor nodig. Hier lees je meer informatie over telefoonabonnementen in het buitenland. Here WeGo is gratis te gebruiken en zowel verkrijgbaar in de app store als in de Play Store.

Lees meer
Afbeelding Offline navigeren in het buitenland? Check deze vier handige apps

Zwemmen in Madrid, kan dat eigenlijk wel?

Ga je in de zomerperiode naar Madrid toe, dan ben je verzekerd van goed weer. De zon is heerlijk, maar soms heb je ook behoefte aan een vorm van afkoeling. Stranden zoals wij dat kennen in Nederland of in andere plaatsen, die zijn er niet in Madrid. Maar dat betekent niet dat je er helemaal niet van het water kan genieten! In dit artikel laten wij je daarom een aantal opties zien om heen te gaan, als je op een warme dag toch wilt zwemmen in Madrid. Centro deportivo municipal Casa de Campo Vanaf de rivier kun je lopend naar het zwembad Casa de Campo, dat ook wel zwembad Lago wordt genoemd. Dit is het mooiste gemeentelijke zwembad dat je in Madrid kan vinden, en dat is ook niet heel gek. Er zijn veel grasvelden en hoge bomen aanwezig om in de schaduw te zitten, zodat je niet in de felle zon zit. Wel is het hier, uiteraard, heel druk op hete dagen en dus doe je er goed aan al vroeg naar het zwembad toe te gaan. Er zijn twee grote zwembaden te vinden waarbij er één veel gebruikt wordt door families, en de ander vooral door gespierde mannen. Je betaalt € 2,25 entree per persoon en het zwembad is open van 8:30 tot 20:30 uur. Piscina de la Universidad Complutense Naast de universiteit Complutense vind je het zwembad. Hier kun je eenvoudig heen met de metro, je stapt dan uit bij Universidad Sanitaria. Zit je hier dicht bij, dan kun je natuurlijk net zo goed de fiets pakken. In dit zwembad vind je veel studenten en je hebt er eigenlijk een studentenpas voor nodig, echter wordt hier niet op gelet. Toon jij als Nederlander een Nederlandse treinkaart of je bibliotheekpasje, dan kom je er ook gewoon binnen. Zelfs als je geen twintiger bent en niet meer studeert. De entree bedraagt ook hier € 2,25 en ook dit zwembad is open van 8:30 tot 20:30 uur. Centro deportivo municipal Hortaleza Ben je op zoek naar een zwembad waar het over het algemeen iets rustiger is, maar waar je wel van de zon en de schaduw kan genieten én kunt zwemmen? Dan is Centro deportivo municipal Hortaleza de ideale plek om heen te gaan. Met de metro reis je af naar de halte Hortaleza en ook hier betaal je € 2,25 entree. Er zijn hier 2 zwembaden aanwezig en een babybadje. Daarnaast geniet je van veel ligplekken op de grote stukken grasvelden die aanwezig zijn. Het zwembad is open van 8:30 tot 20:30 uur. Om rekening mee te houden In Spanje is het zo dat bij zwembaden de dagen in twee delen worden verdeeld, om er zo voor te zorgen dat de norm voor het schoonmaken op peil blijft. Vaak gaat het zwembad rond 14:30 dicht zodat alles schoongemaakt kan worden. Twee uur later gaat hij dan weer open, en kun je weer genieten van het weer en het water.

Lees meer
Afbeelding Zwemmen in Madrid, kan dat eigenlijk wel?