Tips voor een roadtrip naar Spanje


Al jaren behoort Spanje tot de populairste vakantielanden binnen Europa. Niet voor niets, want het Zuid-Europese land heeft haar bezoekers ontzettend veel te bieden. Breng een bezoek aan Barcelona en Madrid, trek naar de Pyreneeën in Noord-Spanje, enzovoorts. Bij een roadtrip door Spanje zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Hoe goed dekt je huidige autoverzekering schade in het buitenland bijvoorbeeld? Als je een auto huurt, hoe vind je in dat geval de goedkoopste autoverzekering? Je wilt zoveel mogelijk budget overhouden voor de activiteiten die je in Spanje onderneemt.

#1: loop de polis van je autoverzekering nog eens na 

In de basis geldt de dekking die je autoverzekering in Nederland biedt ook voor het buitenland. Dit betekent dat schade bij ongelukken die door jou veroorzaakt worden vergoed wordt via de verzekeraar. Het is afhankelijk van de verzekering die je afsluit, of ook schade aan je eigen voertuig gedekt wordt. Bij een huurauto wordt de verzekering vaak via de verhuurder afgesloten. Kijk goed welke schade gedekt wordt, om ongewenste financiële verrassingen te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan schade door vandalisme of ruige weersomstandigheden. Je hebt niet altijd de mogelijkheid om de huurauto overdekt te parkeren. 

#2: stippel je route vooraf uit en pas je kleding hierop aan

De weersomstandigheden in Spanje kunnen zowel per moment, als per locatie behoorlijk verschillen. In de zomer kan de temperatuur in het zuiden van Spanje oplopen tot ver boven de 40 graden Celsius. Iets waar je in het noordelijke deel van het land minder snel mee te maken zal krijgen. Tegelijkertijd kan de temperatuur in het noorden behoorlijk dalen in de avonduren. Neem een dik vest mee, zodat je het ook in de avond niet koud krijgt! Op internet vind je verschillende websites waarop je de gemiddelde weersvoorspelling per maand kunt zien. 

#3: combineer natuur met cultuur

Het leuke aan Spanje is dat het voor ieder gezinslid leuke activiteiten te bieden heeft! Combineer cultuur, bijvoorbeeld in steden als Barcelona, Bilbao en Valencia, met natuur in de Pyreneeën. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en bijvoorbeeld raften. Er zijn in het noorden diverse organisaties te vinden die actieve activiteiten aanbieden in de Spaanse natuur. Het kan erg leuk zijn om aan een dergelijke activiteit deel te nemen. 

Tip: kijk verder dan Barcelona en Madrid. Steden als Valencia (de sinaasappelstad), Bilbao en bijvoorbeeld Granada zijn ook prachtig. Hoewel ze steeds populairder worden, is het er vaak minder druk dan in Madrid en Barcelona. 


Like it? Share with your friends!

0

Comments 0

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips voor een roadtrip naar Spanje

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format